KILDE: MOSS AVIS skrevt av IRENE SUNDBY NILSEN , IRENE SUNDBY NILSEN
– Vi er i en fortvilet situasjon, sa Kari Marie Hansen i Romaniahjelpen til moss-avis.no onsdag.

– Vi har akkurat fått kjøpt en billig konteiner.

Og en fast plass å ha den stående på hadde vi fått også. Men så viste det seg i siste minutt at det hele slett ikke var avklart med grunneier, forteller hun. Derfor måtte de plassere konteineren på Myra til 70 kroner døgnet i avgift.

Gratis plass

Men nå har konteiner-saken løst seg til alles beste. En mossebedrift har tilbudt Romaniahjelpen gratis lagringsplass for konteineren. I tillegg kan de også få sette en konteiner til på bedriftens område.

– Dette er helt fantastisk, og vi er så takknemmelige, sier en strålende fornøyd Kari Marie Hansen i Romaniahjelpen til moss-avis.no.

80 kubikkmeter

Romaniahjelpen er en frivillig organisasjon som samler inn penger og nødvendig utstyr, som klær og sko. Når det er nok til å fylle en trailer, transporteres dette til fattige mennesker i Øst-Europa.

– Vi arrangerer loppemarked og samler inn utstyr som folk gir oss, og for kort tid siden sendte vi en trailer til fattige i Hvite-Russland, hele 80 kubikkmeter med klær og sko, sier Hansen.

Ildsjeler

Ekteparet Gerd og Frank Johannessen har vært ildsjeler i Romaniahjelpen siden 1991.

– Vi brenner jo for denne saken, sier Frank Johannessen. Sist vi kjørte full trailer til Hvite-Russland ble frakten billigere enn vi hadde trodd. Det overskytende beløpet sendte vi til en sommerleir for fattige barn i Ungarn, forteller han.

– Romaniahjelpen støtter fattige mennesker i Estland, Ungarn, Hvite-Russland og Romania. Når hjelpen har nådd fram og ett prosjekt har ført til bedring for de menneskene som har fått hjelp, søker vi opp andre som trenger vår støtte, sier Gerd.